LK_Main01_1270x600

Open conversations

with kid-raised parents

w/ Pikkujätti.

– Published September 2022

How have your kids made you grow, as a parent and human being? We teamed up with Jukka ‘Dudeson’ Hildén and journalist Marja Hintikka, who hosted an eight-episode podcast to start to answer the question.

The deeply touching and profoundly hilarious conversations with well-known parents, from musicians to TV-priests, covered everything from body image to defusing bombs to intergenerational traumas, and moved both our guests and audiences between tears and tears of joy. The podcast ‘Raised by Kids’ went to #2 in Finland in its first week and continues to be one of the most listened podcasts in the country. Stay tuned for Season 2!

WAO-2188
WAO-5832
WAO-2872
WAO-5564
WAO-3000
WAO-2780
WAO-5221
WAO-5437
WAO-2466
Lastenkasvattamat_Tunnus_transparent

Episode #01: Mikael Gabriel 

Huutoitku, faijahaavat, egokuolema.

Isäksi tulemisen kriisistä puhutaan ihan liian harvoin. Mikael Gabriel hajosi lapsensa syntymän jälkeen neljän päivän huutoitkuun, “terapiatrippiin faijahaavoista”. Lapsen syntyminen pakotti hänet ensimmäistä kertaa aikuisiällä käsittelemään Mikaelin, ei Mikael Gabrielin tunteita.

Episode #02: Laura Malmivaara 

Hyvät äitipuolet, tunnelukot ja eksien kehuminen.

Mitä jos pääsisimme kasvattamaan lapsemme kaikella sillä viisaudella jonka on jo lapsiltaan saanut? Kun lapset repivät sydämen auki ja pakottavat kasvamaan: “Älä nyt mokaa tätä!” Laura Malmivaara puhuu miesystävän eksän kehumisesta, pariterapiasta silloin kun menee hyvin, siitä kun vaikeat jutut eivät halua tulla suusta, teini-ikäisten viiltävän suorasta palautteesta, ja miten lasten myötä pääsee lähemmäs itseään.

LK_promos_800x1200_01

Episode #03: Jari Sarasvuo 

Rakkauden kulkukoirat, toinen tuotantokausi ja kotiin löytäminen.

“Lapset ovat meillä vain lainassa.” Jari Sarasvuo puhuu toisen tuotantokauden oivalluksista: etukäteisnostalgiasta ja ohikiitävien hetkien tankkaamisesta, siitä miten kaikki vanhemmat epäonnistuvat, anteeksipyytämisen lahjasta, vallankäyttäjänä kasvamisesta ja isänsä suvaitsevaisuudesta, ehdottomasta rakkaudesta ja kotiin löytämisestä. Ja siitä miltä vaarit näyttää.

Episode #04: Jenni & Jarppi 

Julkinakuilu, etupyllyt, ylävartalokipsi.

Mitä tapahtuu kun koviksesta ja julkinakuilijasta tulee vanhempia? Jarppi Leppälä ja Jenny Lehtinen puhuvat lapsista seksuaalikasvattajina, alastomuudesta ja häpeilemättömyydestä, sisäisistä etupylly-ihmisistä, sotkun – ja järjestyksen – sietämisestä, siitä kun lapsi yrittää saada äidin ajoissa kouluun, miten omat lapset ovat kasvattaneet isovanhempia ja siitä kun aplodit loppuu kotona.

Episode #05: Erin

Hengenvaarallinen sotku, kakan raapiminen, muovikassien viikkaaminen.

Mitä jos olet jo valmiiksi lapsen lailla auki, rento ja spontaani ja sitten lapset saapuvat kasvattamaan sua? Erin puhuu siitä miltä tuntuu kun oppii lasten myötä skarppaamaan ja arvostamaan muovikassien viikkaamista, suuttumisen vaikeudesta, isojen tunteiden löytämisestä ja siitä mitä raivopäisyys opettaa, yhdessä syömisestä, iltapalan taiasta ja minuuden ruokkimisesta.

Episode #06: Piritta Hagman

Naiseuden korkeakoulu, napanuoran venyminen, mummon muurit.

Mitä jos lapset kasvattavat meitä myös urapolulla? Piritta Hagman puhuu kotiäitiyden suhteesta toimitusjohtajuuteen, siitä miten lapset kasvattivat häntä jo kohdussa, pienten asioiden kuuntelun tärkeydestä ja jatkuvasta irtipäästämisestä, oman äidin kasvattamisesta, isoäidin surusta, empatiasta edellisiä sukupolvia kohtaan–sekä siitä kun halaus ei enää riitä.

LK_promos_800x1200_02

Episode #07: Ali Jahangiri

Pommit, etuoikeus, itselleen nauraminen.

Jos oma lapsuus on ollut sitä että väistelee kadulla pommeja, millaista on kasvaa rauhanajan lasten isänä? Ali Jahangiri puhuu siitä miksi 10-vuotias Ali ei antanut muiden lasten leikkiä leluilla, miten kaikkien traumat on ihan yhtä isoja, ulkopuolisuudesta käyttövoimana ja siitä mitä kovuus tarkoittaa, itkupilliksi oppimisesta, tilan antamisesta, lasten maailman ymmärtämisestä ja siitä miksi tää aika on pakko käyttää hyvin.

Episode #08: Kari Kanala

Kuolema, elämä ja kaikki siinä välissä.

"Kun mä oon teini niin ootko sä jo kuollut?” Miten kuoleman ammattilainen on kasvanut aikuisiällä saadun lapsen mukana? Kirkkoherra Kari Kanala puhuu siitä miten kuolema tuo meille kyvyn olla elossa ja lapset elämää hautajaisiin, äidin taakan kantamisesta, syliinottamisen ihmeestä, kuolemaa karkuun polkemisesta, päivän poimimisesta–sekä siitä miksi kannattaa hommata hamsteri.

"Lasten kasvattamat talk show’n teko sai taas sielun auki sille, miten ihana on lapsen avoimuus ja villi hulluus, josta voi ottaa oppia ihan joka päivä. Lapset läpäisevät asenteiden muurit ja murskaavat egot. Ei tarvitse lähteä etsimään gurua kaukomaille - ne löytyvät kotoa tai naapurista - siis lapset."

- Marja Hintikka

Mediahits_LK2


Client: Pikkujätti

Strategy, creative concept & visuals: We Are Open

Planning: Niklas Lilja, Marko Vuorensola, Pauli Waroma, Marja Hintikka, Jukka Hildén

Podcast production: Rabbit Films

Executive producer: Jenni Sirén

Hosts: Marja Hintikka, Jukka Hildén

Episode scriptwriter: Janne Metso, Niklas Lilja

DOP: Mika Tervonen, Jani Viitala

Editor: Jani Viitala

Sound: Tommy Karlsson, Davide Floreno

Photographer: Marko Rantanen (pink promos)

Photographer: Marko Vuorensola


Making of & moods

Work should be open, fun and enjoyable. That sounds like us. Welcome to have a peek into how this case feels through our lense.  

Photos by We Are Open.

IMG_1857
IMG_1840
53c43279-7bad-4801-b78f-3fa0b9fc005e
Markomarjajukka
IMG_1862
WAO-5765
WAO-2669
WAO-5506
WAO-5679
WAO-2807
WAO-5449
WAO-5778
WAO-5628
WAO-3025
WAO-2992
WAO_150x40_Mag

We’d love to hear from you:
hello x weareopen x fi

» Instagram    » LinkedIn

© we are open Ltd. 2022.

Delta_150x150_mag